بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > مقالات و نرم افزار کامپیوتر : jQuery و کاربردهای مهم آن

jQuery و کاربردهای مهم آن

جی کوئری و کاربردهای آن

JQuery چیست؟ jQuery یک کتابخانه جاوا اسکریپت سبک وزن است. هدف از jQuery این است که استفاده از جاوا اسکریپت را در وب سایت شما بسیار آسان کند. jQuery کارهای رایج زیادی را انجام می‌دهد که برای انجام آنها به خطوط زیادی از کد جاوا اسکریپت نیاز است و آنها را در روش‌هایی قرار می‌دهد که می‌توانید با یک خط کد فراخوانی کنید.

در این مقاله به شما خواهیم گفت jQuery چیست و در ادامه با کاربردهای آن آشنا خواهیم شد.

جی کوئری چیست؟
jQuery یک کتابخانه رایگان و منبع باز جاوا اسکریپت (JS) است که به شعار خود یعنی «کمتر بنویس، بیشتر انجام بده» عمل می‌کند.

جی کوئری توسط John Resig توسعه داده شد و در سال 2006 در گردهمایی BarCamp NYC ارائه شد. جان به دنبال راهی برای برداشتن بلوک‌های کار تکراری و متداول در JS بود و تمام نشانه‌گذاری‌های غیرضروری را جمع‌آوری کرد تا «دستور العمل‌هایی» کوتاه، هوشمند و قابل درک به نام روش‌ها را باقی بگذارد. توسعه‌دهندگان در طراحی وب سایت به‌جای اینکه مجبور باشند هر بلوک را بارها و بارها بازنویسی کنند، فقط باید متد خود را فراخوانی کنند.

طبق گفته Stackshare، شرکت‌های زیر از jQuery در محصولات یا طراحی فروشگاه اینترنتی خود استفاده می‌کنند یا استفاده کرده‌اند:

• توییتر
• کیک استارتر
• اوبر
• Hootsuite
• AngelList

جی کوئری چگونه کار می‌کند؟

هر چه ترجیحات شما در طراحی سایت شرکتی از نظر چارچوب‌ها و کتابخانه‌های جاوا اسکریپت باشد، جی کوئری نقش مهمی‌در اکوسیستم جاوا اسکریپت ایفا کرده است.

jQuery چند سال پیش محبوبیت بسیار بیشتری داشت و اکنون برخی از نیازهای jQuery توسط مرورگرهای مدرن جایگزین شده است، اما این کتابخانه جاوا اسکریپت هنوز توسط افراد زیادی استفاده می‌شود.

چرا jQuery در وهله اول اینقدر محبوب شد؟ اول، jQuery در دنیایی متولد شد که در آن برنامه‌های جاوا اسکریپت چیزی نبود. در اوایل اواسط دهه 2000، جاوا اسکریپت عمدتاً برای تقویت نمایش اسلایدها و سایر ابزارک‌هایی که در داخل صفحه ظاهر می‌شدند، مانند گالری‌های تصویر، انتخابگر تاریخ و غیره استفاده می‌شد. برای انجام بسیاری از کارها بدون کندی زیاد قدرت کافی نداشت (البته کامپیوترها نیز کندتر بودند).

لازم به ذکر است که jQuery تنها یا اولین کتابخانه نبود. موارد دیگر در آن زمان بسیار محبوب بودند، مانند Mootools، YUI، Dojo Toolkit، Scriptaculous و Prototype. jQuery احتمالاً بعدها مشهورترین آنها شد.

مرورگرها در آن زمان مشکلات زیادی با قابلیت سازگاری داشتند. مشکلات زیادی در بین مرورگرها و مشکلات استانداردسازی داشتیم، و jQuery با ایجاد یک لایه انتزاعی و مراقبت از همه راه‌حل‌ها به ما کمک کرد.

jQuery به شما این امکان را می‌دهد که عناصر DOM را با استفاده از نحو انتخاب‌کننده‌های CSS انتخاب کنید، بسیار کاربرپسند بود و گسترش آن بسیار ساده بود. انیمیشن‌های جاوا اسکریپت را ساده کرد.

همچنین در زمانی که این اصطلاح بسیار محبوب بود، به ساده‌تر شدن کار با AJAX (و تفاوت‌های بین مرورگرهای آن) کمک کرد، و همین امر باعث افزایش محبوبیت جی کوئری شد.

امروزه، ما مشکلات زیادی در مورد سازگاری مرورگر نداریم، و Selectors API و Fetch دو مورد از بهترین ویژگی‌های jQuery را برای مرورگر استاندارد کرده اند.

jQuery مطمئناً موضوعی پر از بحث است. برخی از مردم می‌گویند jQuery یادگاری از گذشته است، برخی هنوز هم روزانه از آن استفاده می‌کنند. برخی از مردم وقت خود را صرف نوشتن در مورد اینکه چرا ما به jQuery نیاز نداریم می‌گذرانند.

اگر انتظار می‌رود پروژه مورد نظر از نظر پیچیدگی افزایش یابد، بهتر است با یک کتابخانه یا چارچوب متفاوت شروع کنید که به شما این امکان را می‌دهد به طور منطقی با آن پیچیدگی کنار بیایید، مانند تقسیم کردن رابط کاربری به اجزا.

jQuery زمانی انتخاب خوبی است که مطمئن باشید وب‌سایت خیلی پیچیده‌تر نمی‌شود، و نمی‌خواهید عملکرد بومی‌را به زحمت بیندازید، که مطمئناً می‌تواند پیچیده‌تر از کد jQuery معادل باشد.

زمانی که باید از نسخه‌های قدیمی‌اینترنت اکسپلورر پشتیبانی کنید، مورد دیگری ظاهر می‌شود. در آن صورت، jQuery مانند زمانی که IE مرورگر غالب بود، کار می‌کند.

کاربردهای جی کوئری

کتابخانه jQuery انواع عملیات برنامه نویسی را ساده می‌کند، از جمله:

۱.مدیریت رویداد
اقدامات کاربر مانند کلیک ماوس، ارسال فرم یا ضربه زدن به صفحه کلید، به چند خط کد کاهش می‌یابد که می‌تواند تقریباً در هر جایی از منطق JS برنامه شما درج شود.

۲.DOM یا Document Object Model
DOM یک رابط مرورگر است که امکان افزودن، حذف یا به روز رسانی عناصر HTML را فراهم می‌کند. jQuery ابزارهای متعددی را برای انجام این کار در متدهایی مانند .replaceAll()، .remove()، .append() ارائه می‌دهد.

۳.روش () jQuery.ajax
درخواست‌های HTTP ناهمزمان به سرور را بدون بارگیری مجدد صفحه ساده می‌کند. دیگر توابع مفید AJAX در کتابخانه عبارتند از () getJSON ()، .load و () serialize که همگی می‌توانند با هر پلتفرم و مرورگری استفاده شوند.

۴.ایجاد عناصر بصری فراوان
توسعه دهندگان می‌توانند با فراخوانی چندین متد انیمیشن jQuery مانند .hide() / .show()، .slideUp() / .slideDown و .toggle در سراسر برنامه خود جلوه‌های پویا ایجاد کنند. اگر انیمیشن‌های داخلی دقیقاً آنچه را که نیاز دارید انجام نمی‌دهند، می‌توانید از .()animate برای ایجاد انیمیشن‌های سفارشی از بسیاری از ویژگی‌های CSS استفاده کنید.

از آنجایی که موتورهای جستجو در خواندن محتوا عالی هستند، همه چیز در جی کوئری به صورت متن دیده می‌شود. بنابراین، محتوای پویا توسط اکثر موتورهای جستجو قابل خواندن است!

کلام آخر
امیدواریم که این آموزش برای معرفی کامل jQuery مفید باشد. این یک ابزار فوق العاده مفید است که در تسهیل توسعه وب و نوشتن کد بسیار مفید است. این امر مخصوصاً زمانی صادق است که شما نسبتاً تازه وارد دنیای برنامه نویسی شده باشید.

ما عناصر مختلفی را که پایه‌های jQuery را تشکیل می‌دهند بررسی کردیم. ما همچنین یاد گرفتیم که چگونه می‌توانید این عناصر را انتخاب و تغییر دهید، و چگونه از رویدادها و جلوه‌ها به خوبی استفاده کنید. تسلط بر ابزارهایی مانند jQuery می‌تواند به شما کمک کند تا وب‌سایت‌هایی پر از ویژگی‌های تعاملی ایجاد کنید که تجربه کاربری جذابی را به همراه دارد.

جدیدترین اخبار و مقالات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در پایگاه خبری و تحلیلی جهان دیجیتال دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید