زمان انقلاب هوش مصنوعی ظاهراً فرارسیده است و بهنظر میرسد که از همین ابتدای راه درحال ازدستدادن کنترل این فناوری هستیم. موتورهای جستجو، هالیوود و شرکتهای بزرگ رسانهای در تلاشند تا وارد این صنعت شوند و از آن به نفع خود استفاده کنند. اما این صنعت بهراحتی میتواند بسیاری از صنایع دیگر و شکل زندگی ما را تغییر دهد. در ادامه به بررسی این مسئله میپردازیم که انقلاب رباتها چرا و چگونه میتواند از کنترل خارج شود.
قبولی ChatGPT در آزمون برنامهنویسی
چندی قبل در خبری اعلام شد که ChatGPT بهاندازه کافی باهوش است که در گوگل استخدام شود. این شرکت اخیراً این ابزار هوش مصنوعی را مشابه نیروهایی که در شرف استخدام قرار دارند، آزمایش کرده و متوجه شده است که چتبات شرکت OpenAI با موفقیت این آزمون را پشت سر میگذارد.
وبسایت PC Magazine میگوید اگر گوگل ChatGPT را بهعنوان برنامهنویس استخدام میکرد، میتوانست از پرداخت سالانه ۱۸۳ هزار دلار دستمزد خودداری کند. افراد زیادی تاکنون قابلیتهای برنامهنویسی این ربات را آزمایش کردهاند و نگران آینده شغلی برنامهنویسان هستند.
استفاده از ChatGPT توسط قاضی
خودکارسازی فرایندهای دادگاهی با کمک هوش مصنوعی حتی روی کاغذ هم ایده بدی بهنظر میرسد. بااینحال، یک قاضی در کلمبیا تصمیم گرفت که از ChatGPT برای تصمیمگیری درباره بیمه درمانی یک کودک مبتلا به اوتیسم استفاده کند. قاضی «خوان مانوئل پادیلا گارسیا» ظاهراً باور دارد که استفاده از چتباتهای هوش مصنوعی میتواند به صرفهجویی در زمان کمک کند.
گارسیا در حکم خود نوشت: «بررسی استدلالهای این پرونده با استفاده از هوش مصنوعی انجام میشود.» او میگوید امیدوار است که با استفاده از این فناوری انجام کارها را بهینهتر کند.
استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن فیلمنامهها
برنامههای زیادی این ایده را تبلیغ میکنند که هوش مصنوعی میتواند فیلمنامه بنویسد و فرایندهای فیلمسازی را خودکار کند. برای مثال، استارتاپ دیپمایند اخیراً ابزاری به نام Dramatron را معرفی کرد که ظاهراً همراهی برای نوشتن سناریو است. در وبسایت این برنامه گفته شده که Dramatron میتواند متونی تولید کند که یکپارچگی محتوایی بالایی دارند.
Dramatron میتواند توصیف شخصیتها و مکانها، دیالوگها و نقاط مهم داستانی را هم مشخص کند. بااینحساب، شاید بهتر باشد که پس از سپردن وظیفه فیلمسازی به هوش مصنوعی، تماشای فیلمها را هم به هوش مصنوعی واگذار کنیم!
استفاده از هوش مصنوعی بهجای صداپیشگان
وبسایت Vice بهتازگی در گزارشی گفته بود که صنعت سرگرمی هم درحال حرکت بهسمت خودکارسازی صداپیشگی است. ظاهراً برخی شرکتها از صداپیشگان خواستهاند تا حق معنوی استفاده از صدای خود را واگذار کنند تا این شرکتها بتوانند با برنامههای هوش مصنوعی از صدای آنها استفاده کنند.
این قراردادهای عجیبوغریب ازجمله چیزهایی هستند که میتوانند بهطور کامل این صنایع را نابود کنند.
استفاده از هوش مصنوعی بهجای خبرنگاران
چه میشود اگر یک روز فناوری هوش مصنوعی اخبار را برای مخاطبان تولید کند؟ حدود یک ماه پیش مشخص شد که وبسایت CNET، رسانه بزرگ دنیای فناوری، بیسروصدا مشغول انجام چنین کاری بوده و اخبار خود را با یک هوش مصنوعی اختصاصی تولید میکرده است.
البته این مطالب نهتنها پر از اطلاعات غیردقیق بود، بلکه برخی از آنها را میتوان به سرقت ادبی متهم کرد. جایگزینکردن صنعتی که تماماً بر پایه صحت اطلاعات بنا شده است، با هوش مصنوعی احتمالاً کار چندان عاقلانهای نیست.
توجه بازار بورس به هوش مصنوعی
هرجا که حرف از پول باشد، پای بازار بورس و بهخصوص وال استریت هم به میان میآید. Morning Brief میگوید بازارهای مالی اکنون به هر کسبوکاری که پسوند هوش مصنوعی داشته باشد یا ادعا کند که درحال کار روی سیستمهای هوش مصنوعی است، توجه نشان میدهند. بهنظر میرسد که سهام این شرکتها رشد چشمگیری را در پیش خواهد داشت و احتمالاً باید منتظر یک موج دیگر شبیه به موج web3 باشیم.
استفاده از هوش مصنوعی برای جاسوسی
آنچه برای آینده بسیار ترسناک بهنظر میرسد، ترکیب سیستمهای نظارتی و هوش مصنوعی برای ساخت یک سیستم اَبَرجاسوسی هوشمند است. وبسایت Wired اخیراً در گزارشی گفته بود که روسیه از هوش مصنوعی در دوربینهای امنیتی خود استفاده کرده است تا کاری کند که هیچکس نتواند در شهرها از دید دولت مخفی بماند.
رقابت بر سر هوش مصنوعی در دنیای فناوری
دره سیلیکون بهدنبال درآمدزایی از هوش مصنوعی است و همه شرکتها سعی دارند بهنحوی به این بازار بزرگ ورود کنند تا بخشی از کاربران ChatGPT را بهسمت خود بیاورند. مایکروسافت با معرفی نسخه جدید موتور جستجوی بینگ اعلام کرد که دور جدید رقابت در دنیای فناوری آغاز شده است. این شرکت میخواهد با کمک چتبات خود لذت اکتشاف را در میان کاربران افزایش دهد.
در سوی دیگر، گوگل هم اعلام کرده است که هوش مصنوعی خود موسوم به Bard را به موتور جستجویش اضافه میکند. بااینحال، این شرکت کار سختتری در پیش دارد؛ چرا که در گام نخست مرتکب اشتباهاتی شده است. در چین، دو شرکت Alibaba و بایدو اخیراً اعلام کردهاند که آنها هم میخواهند ابزارهای هوش مصنوعی خاص خود را داشته باشند.
نظر شما درباره آینده هوش مصنوعی چیست؟ فکر میکنید این فناوری بیش از همه چه مشاغلی را تهدید میکند؟ دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: دیجیاتو